Roos Heezen wint de Dutch Shoe Academy prijs bij Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2018

Roos Heezen won de gouden prijs bij de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2018. Roos Heezen is werkzaam bij Schoen- en Sleutelservice Hillebrand in Goes. En opgeleid door de eigenaar Rens Hillebrand. Mevrouw Heezen mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens het Schoenmakersdiner op 8 april 2018 in Vianen. Omdat zij het hoogste aantal punten behaalde in de categorie leerlingen mocht zij tevens de Dutch Shoe Academy prijs in ontvangst nemen. Helaas kon zij zelf niet aanwezig zijn. En daarom werd de prijs in ontvangst genomen door haar twee docenten Johan Remmerts en Hans Heine die behalve haar werkgever, aan de basis van haar succes stonden. De prijs werd uitgereikt door de voorzitter van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging André Buijs en Ambassadeur voor de Schoenmakerij Marijke Helwegen.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

Schoenherstellers leveren kwaliteit
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Shoe Academy. De schoenherstellersbranche en de Dutch Shoe Academy willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht bevorderen. Er zijn verschillende categorieën om in te sturen. De categorie schoenreparatie werkgevers en werknemers, de categorie voor 1e en 2e jaars leerlingen, maatwerk en specials reparatiewerk.

Roos Heezen scoort  goud met 192 punten.
De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 10 verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit reden om de inzending van Roos Heezen in de categorie Leerlingen 2e jaars met goud te bekronen.

Foto: www.fotofinesse.eu