Joël Keizer wint de Piet Idema prijs bij de Europese Vakwedstrijd 2019

Joël Keizer won de Gouden prijs bij de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2019. De heer Keizer mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens het Schoenmakersdiner op 7 april 2019 in Vianen. Joël Keizer is werkzaam bij Orthopedisch Schoenmakerij Rameau en was door goede bekend Schoenmakerij Feenstra uit Heereveen in staat gesteld om daar zijn werkstuk te maken.

Omdat hij tevens het hoogste aantal punten behaalde in de categorie Maatschoenen mocht hij tevens de Piet Idema prijs in ontvangst nemen.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

Schoenherstellers leveren kwaliteit
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Shoe Academy. De schoenherstellersbranche en de Dutch Shoe Academy willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht bevorderen. Er zijn verschillende categorieën om in te sturen. De categorie schoenreparatie werkgevers en werknemers, de categorie voor 1e en 2e jaars leerlingen, maatwerk en specials reparatiewerk.

Joël Keizer scoort goud met 192,5 punten.
De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 8 verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit reden om de inzending van Joël Keizer in de categorie maatwerk met goud te bekronen.

Benieuwd naar alle andere uitslagen? Die bekijkt u hier >>>

Foto: www.fotofinesse.eu

Op de foto v.l.n.r. Ruud Mols - directeur DHTA, Joël Keizer en André Buijs - voorzitter Nederlandse Schoenmakers Vereniging.